Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Västergötland 7 – 9 juni 2024.

Ännu en gång vill vi rikta ett stort Tack till Stefan Jönsson som med hjälp av Åsa och Anders Öman på VisioNi fixat o organiserat en härlig resa för Oss.

7/6.

Efter samling o start från Simmelsberga blev första stopp på Ljungbymaskin. Här fick vi en guidning av deras industrihistoria.

Nästa stopp blev på Bredaryds torv där vi också blev guidade samt fick åka fyrhjuling ut och kolla på torvbrytningen, mycket intressant.

Färden gick vidare till Kyrkestätta Traktor museum i Larv hos Peter Persson. Han samlade i huvudsak på traktorer som var udda och gjorda i ett fåtal exemplar.

Boendet dessa dagar var på Billingehus i Skövde. 

8/6.

Lördagens första besök blev hos Jan Ove Johansson i Lerdala. Han hade utöver många andra traktorer renoverat en Blå Rola till Lauren`s barnbarn.

Vidare gick färden till Karl Erik Becker som visa sin stora samling av Murhill traktorer.

Efter det hamna vi hos P-O Viderfalk på Kråkhult Gård i Tibro. Detta var en man som kunde berätta historier om alla sina saker (o han hade många saker).

På vägen tillbaka till hotellet blev det även ett stopp på Stenåsens Brandförsvar som är ett museum med en mängd gamla brandbilar med tillbehör.

9/6.

Söndagen startade med ett besök i Tidaholm på museet där en mängd lastbilar av märket Tidaholm fanns. Även här fick vi en trevlig guidning.

Rydaholms museum stod näst i tur med en mängd objekt att titta på.

Sista stoppet på resan blev på Buss & Teknik Museum i Torpa. Här fanns bussar o fordon i olika åldrar. Åter i Simmelsberga öppnade Stefan upp sina lokaler för alla sugna.

Harlösadagen den 6 juni. Mycket folk, fina traktorer. Ca 160 körde rundan men på fältet fanns det säkert över 200 traktorer. Ovanligt många fina bilar, jenkare och veteraner.

Harvdag i Marieholm den 5 maj

Bilder från plöjningen på Kassagården den 28 april

Årsmöte hölls den 9 mars på Tallbacken Vinslöv och besök på militärmuseet i Hässleholm. En trevligt och fint dansställe med gamla anor. Verksamhetsberättelsen finns under fliken Om VMKS.